Brandt leder viktigt strategiarbete

När stadsfullmäktige valde Mats Brandt till stadsdirektör i Nykarleby tror jag att de flesta nog hade väntat att vi skulle ha fått ha kvar honom i stadens tjänst längre än vad det slutligen blev.

Fast å andra sidan, när Mats inleder sitt arbete som strategidirektör för välfärdsområdet, så är det i allra högsta grad en fördel för kommunerna i Österbotten.

Mats har under sin karriär hunnit vara direktör i Maxmo, Malax och Nykarleby. Ett unikt perspektiv på den österbottniska kommunsektorn. Man räknar att 60% av kommunernas budget kommer att ligga under välfärdsområdet. Jag ser det som i allra högsta grad lämpligt och klokt, att tillsätta en person med ett brett perspektiv på den kommunala förvaltningen i Österbotten för att leda den strategiska utvecklingen av välfärdsområdet.

Att Mats för ett år sedan doktorerade i området om valfrihet i vården gör att han har mångsidiga och relevanta redskap för exakt de utmaningar som han kommer att ställas inför.

Nykarleby förlorar en ytterst kompentent, uthållig och kunnig statsdirektör och en av de absolut duktigaste kommunala tjänstemän jag haft förmånen att lära känna inom 20 år i kommunalpolitiken.

Men för invånarna i Österbotten och de stora utmaningar det nybildade välfärdsområdet står inför tror jag inte det skulle ha gått att få en mer lämplig person för att leda det viktiga strategiska och långsiktiga arbetet.

För min del önskar jag vår stadsdirektör lycka och framgång i sitt viktiga nya arbete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: