Finländsk Pälsnäring delar med sig av erfarenheter

Svenska Österbottens Pälsdjursodlarförening talar för polska regionutvecklare

I den polska regionen Pomorskie arbetar man intensivt för att förtäta samarbetet mellan näringsliv och offentliga organisationer. För att uppnå målsättningarna har man tillsammans med det Lithuanian Innovation Centre samarbete för att föra samman aktörer som har förutsättningar för framgångsrik samerkan. .

Detta gör man genom att analysera deltagarna i olika innovationsnätverk i Pomorskie-regionen. En del av arbetet görs genom ett internationellt innovationsseminarium 26-27.11.

Svenska Österbottens Pälsdjursodlarförening har sedan fjolhösten drivit projektet OstroCluster som finansieras av EU:s strukturprogram, via ELY-centralen. Projektet håller som bäst på och genomför en analys av innovationsnätverk inom pälsdjursnäringen och analyserar samarbetsstrukturer och erfarenheter av samarbete mellan olika företag inom pälsbranschen.

I egenskap av ansvarig för projektet kommer jag på torsdag att dela med mig av vårt arbetssätt och vilka modeller vi använder oss av. Erfarenheter från Österbotten och pälsdjursnäringen har främst uppkommit i arbetet med att förtäta samarbetet mellan aktörer inom ramen för ett kluster.

Länk till programmet här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: