Läge för satsningar på Turismen

Den utrikes- och säkerhetspolitiska situationen har ofrånkomligen lett till att utvecklingspotentialen inom många olika områden i Finland förstärkts västerut. Det finns nu utrymme och behov av strategiska projekt som kan stärka Österbottens konkurrenskraft inom handel, turism och regionutveckling.

Österbotten är till alla delar en mycket konkurrenskraftig region, men regionen behöver ytterligare öka sin dragningskraft. Framgångsrika satsningar på turism gör att orter når fram i människors medvetande och skapar positiva associationer.

Finländarna har de senaste åren blivit mer benägna att resa inom det egna landets gränser. När man ser på utvecklingen i Ryssland och spända förhållanden i länder runt om i världen är det logiskt att anta att denna utveckling kommer att fortsätta. Åland, Hangö och Kalajoki är framgångsrika exempel på hur turismnäringen i glest bebodda kustmiljöer använt sig av sina styrkor.

Pärlorna i Österbotten finns färdigt. Allt mellan storslagna stränder, trivsamma hamnområden med restauranger och caféer, campingar, småstadsidyller, olika evenemang, marina utflyktsmål och spännande vandringsleder. Gemensamma och strategiska satsningar på ett större utbud av gastronomiska upplevelser, kommersiella övernattningsmöjligheter och marknadsföring kunde nu erbjuda mycket goda möjligheter till förhöjd konkurrenskraft för hela Österbotten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: