Vindkraften engagerar i Munsala

SFP är ett folkrörelseparti. Frågor som berör på lokal nivå ska kunna lyftas upp och användas för att forma den politik som partiet driver. Den här veckan har jag deltagit i ett styrelsemöte med SFP:s lokalavdelning i Munsala. En aktiv förening där man noggrant följer med hur olika företeelser påverkar vardagen för byns invånare.

Infrastrukturfrågor är hela tiden aktuella i byarna som är en del av kommundelen Munsala men de stora satsningar på vindkraft som planeras till havs utanför orten engagerar folk.

Värdefulla kustnära miljöer är sådana som bevakas och som har ett oerhört värde för speciellt västra Munsala som rekreations- och friluftsområde. Enorma vindparker som inplanerats även i närområdet diskuteras flitigt för tillfället.

Det är nu viktigt att staden kan vara aktiv och försöka påverka projektens genomförande så att skadliga effekter kan minimeras, rejäla ersättningar kan utverkas till markägare och att projekt med allt för stora konsekvenser för kustnära områden kan undvikas.

I det arbetet är de lokala engagemangen och delaktigheten avgörande, såväl från stadens sida och även lokalinvånarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: