Skogsindustrin söker lösningar

Fick idag ta del av ett rejält informationspaket från Finlands skogsindustri, Handelskammaren och UPM i Jakobstad. Bara i Österbotten sysselsätts 1800 personer inom skogsidustrin och UPM:s stora enhet i Jakobstad är med en export på 85% ett av lokomotiven i landskapets exportindustri.

Tidgare minister Paula Lehtomäki gav i egenskap av representant för skogsindustrin en mycket intressant översikt där utmaningar och möjligheter för den finländska skogsindustrin presenterades.

Den exportorienterade industrin i Österbotten är en viktig beståndsdel i regionens konkurrenskraft. Paula Erkkilä från Handelskammaren prognostiserade investeringar på 5 miljarder euro inom en överskådlig framtid och sysselsättande effekter på mellan 2500 och 5000 arbetsplatser.

Potentialen är enorm och Simon Fagerudd från UPM redogjorde för de enorma resurser som papperskoncernen varje år investerade i nya teknologier och utvecklandet av nya cellolusabaserade produkter.

Riksdagsledamöterna Sankelo och Östman som deltog i diskussionerna såg utmaningarna med arbetskraft och infrastruktur som några av de mest krävande för näringslivsutvecklingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: