Julhälsning från Fullmäktige

Här kan ni läsa min julhälsning från stadsfullmäktiges sammanträde 15.12.2022

Bästa fullmäktige, stadsbor och anställda

Såhär inför julen och nyåret ska jag avsluta fullmäktigearbetet med att framföra några tankar och en hälsning.

Vi har haft ett tungt och besvärligt år bakom oss. Jag pratar då inte bara ekonomiskt utan jag pratar om det allmänna läget för många Nykarlebybor och människor som vi på olika sätt har i vår närhet.

Det är människor från andra länder men också människor i våra familjer och bland våra vänner och bekanta.

Ekonomi, sjukdomar, dagliga umbärande och utmaningar blir tyngre, allt medan människor kämpar för att få en ansträngd vardag att bli uthärdlig.

Jag vill avsluta det här året med att gå lite utanför det som är vår förvaltning och vårt politiska arbete i Nykarleby och prata om de människor i vår stad som behöver närhet, vänskap och stöd.

De är många. Det är barn som känner ensamhet, otrygghet och oro inför framtiden. Det är gamla och sjuka men det är också unga människor som arbetar för att ta hand om sig själva och sina familjer och som varje dag vaknar till ett krävande ekorrhjul fyllt av ansvar, ekonomisk osäkerhet och krav på prestationer och uppoffringar.

Runt omkring i vår stad görs insamlingar och olika insatser för att hjälpa och stöda. Jag vill uppmana er alla att delta i arbetet. Men jag vill också uppmana er att i er vardag, se er nästa och dela med er av vänlighet, närvaro och engagemang.

Lämna ingen ensam i julhelgen. Hör av er till någon som ni kanske inte pratat med på en längre tid och försök att lindra lidande, sorg och ensamhet bland människor runt omkring er.

Jag tror att många av oss efter en krävande covid-19 pandemi, ekonomisk- och social oro och global, politisk och militär oro är mer sargade själsligt och känslomässigt än vad vi kanske tror.

Livet är en vacker och fantastisk gåva och vi ska alla ha möjlighet att njuta av det och känna att det är meningsfullt och att vi som människor är värdefulla, älskade och behövda.

Ta gärna med er detta i julhelgen och sprid efter bästa förmåga ljus och glädje där du går.

Med detta vill jag tacka stadsfullmäktige, våra tjänstemän och anställda. Jag vill också tillönska alla nykarlebybor och alla som vi når och berör i vårt arbete och dagliga värv en god jul och ett gott nytt år.

Hyvät kaupunkilaiset ja kuuntelijat. Elämä pienkaupungissa Uudessakaarlepyyssä on meille turvallista ja hyvää, mutta haluan myös muistuttaa että haasteita löytyy myös monille. Haluan toivottaa kaikki hyvät kaupunkilaiset ja meidän työntekijät hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta.

In our town we have people from all corners of the world. People are here working and trying to make a good life for them selves. We have also good people here that are looking for sanctuary and safety. What ever the reason for you living in our city I wish you all a merry Christmas and a happy new year.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: