Landskapen mobiliserar inför riksdagsval

Västra Finlands landskapsförbund, Mellersta Finland, Södra Österbotten, Österbotten Hämeen Liitto och Satakunnan liitto samverkar brett inom intressebevakning i Bryssel. Ett gemensamt kontor säkerställer att det finns en gemensam bevakning.

I månadsskiftet januari-februari sammankommer landskapsförbunden i Bryssel för att bekanta sig med aktuella frågor inom EU och på vilket sätt man nationellt och regionalt i EU förväntas att samverka och anpassa sig för att uppnå gemensamma målsättningar.

På tisdagen sammankom ett femtiotal representanter för landskapsförbund i Västra Finland och lyssnade på bl.a biståndskommissionär Jutta Urpilainen, EU-ambassadör Markku Keinänen och NATO-ambassadör Klaus Korhonen.

För landskapsförbunden är detta av mycket stor betydelse eftersom man för närvarande arbetar med att försöka hitta en gemensam linje kring centrala frågor inför formandet av nästa regeringsprogram.

Samsyn och gemensamma ståndpunkter bland samtliga landskapsförbunden förbättrar möjligheterna att få viktiga åtgärder med i nästa regeringsprogram.

Landskapet Österbotten har en viktig roll att spela i helheten som ett av de mest exportinriktade landskapen i Finland.

Förtroendevalda och tjänstemän från Österbottens Förbund träffas före seminarierna för att stämma av inför dagens diskussioner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: