VARGEN AKTUELL IGEN

Sven Jerkku är ute i ett angeläget ärende i sitt upprop ÖT/VBL/SYDIN 22.2 om jaktfrågor. Attacker mot produktionsdjur och även tamdjur förorsakade av varg är allt för vanligt förekommande Jag har personligen deltagit i utredningar och utformandet av anhållan om skyddsjakt efter ett flertal vargattacker mot pälsfarmer mellan Närpes och Terjärv.

Utgående från mina erfarenheter har jag en mycket bestämd åsikt i frågan. Rådande bestämmelser och lagstiftning ger inte tillräckligt med utrymme för en hållbar viltvård. Bl.a. sälens och skarvens framfart i våra fiskevatten har lett till ett fullständigt oförståeligt slöseri av prima matfisk och till stora problem för yrkesfiskarna. De åtgärder som Jerkku efterlyser är nödvändiga. Jakttider och utfärdandet av licenser behöver vara i balans med faktiska förhållanden. Människorna som bor i Österbotten måste få höras och få mer inflytande över viltvården. Vi är i stort behov av regelverk som i större utsträckning beaktar och skyddar människor, djur och österbottniska landsbygdsnäringar. De skrivningar i nästa regeringsprogram som Jerkku efterfrågar är jag beredd att arbeta för som riksdagsledamot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: