SEMINARIUM MED FRAMTIDSTRO

På tisdagen höll valarbetsgruppen för Steven Frostdahl ett seminarium på Juthbacka Herrgård. På plats var Österbottens förbunds direktör Mats Brandt, psykolog Sofia Hedman och VD Tony Eklund från Nykarleby kraftverk.

Landskapet Österbotten har högt ställda ambitioner att i samarbete med västra Finlands landskapsförbund lyfta upp behovet på investeringar på infrastruktur. Österbotten är ett av de mest framgångsrika landskapet och det innebär också att stödprogrammen inte i första hand genererar projektkapital till Österbotten.
Det är ändå viktigare att vi har goda siffror än att vi lyckas få projektfinansiering för utvecklingsarbete. Att vara självbärande är alltid att föredra.

Ungdomar och arbetet inom vård och omsorg har bekymmersamma utsikter på grund av stora förändringar på strukturer och vi har alla orsak att värna om människor på våra arbetsplatser. Ungdomars krav och värderingar är stadda i förändring och det krävs att arbetsgivare och människor i olika ansvarspositioner är uppmärksamma på detta. Sofia Hedman ser i sitt arbete utmaningarna och delade med sig av erfarenheter och synpunkter på mental hälsa.

Elkraftsproduktionen utvecklas även den väldigt snabbt och många innovativa och nya modeller för energiproduktion har aktualiserats i Österbotten. Tony Eklund tog fasta på olika nutidsfenomen och analyserade dem ur ett lokalt och nationellt perspektiv.

Ett stort tack till alla som deltog och bidrog till att vi fick en intressant och bra seminariedag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: