Sannfinländskt initiativ mot svenskan

Sannfinländarnas linjeförklaring kan inte missförstås

Sannfinländarnas språkprogram, som innehåller klara och tydliga åtgärder för att minska svenskans synlighet och inflytande i det finländska samhället, har väckt en hel del uppmärksamhet. Språkprogrammet är inte överraskande eller otydligt.

Inför riksdagsvalet försöker partiet att attrahera väljare som delar åsikten att svenska språket har för stor roll i det finländska samhället. De som vill montera ner Finlands tvåspråkighet erbjuds ett tydligt alternativ genom att rösta på sannfinländarna. Ifall partiet når regeringsmakten kommer programmet att ligga på bordet under regeringsförhandlingarna och med all sannolikhet utmynna i konkreta åtgärder som kommer att leda till rejäla domänförluster för det svenska i Finland.

Sannfinländarna vill, för att öka sitt understöd i riksdagsvalet, erbjuda ett konkret alternativ för att minska svenskans betydelse i Finland. Det finns i andra partier och i extrema organisationer människor som med all sannolikhet välkomnar ett sådant alternativ.

En programförklaring av den här omfattningen är till många delar förpliktigande och inget som ett normalt parti heller kan avvika från när det formar sin politik.

SFP är ett parti som arbetar för bevarandet av det svenska i Finland. Det arbetet görs inom ramen för lag, rådande samhällsordning och genom ett målmedvetet och brett politiskt samarbete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: